news-img3U bent op zoek naar een dierenarts voor uw kat in omgeving Oudenaarde? Ga dan langs dierenarts Devos, zij neemt graag de tijd voor een kennismakingsgesprek en een grondige gezondheidscontrole van uw lievelingshuisdier.

Preventie

Minimum één jaarlijkse controle is belangrijk om zo snel mogelijk problemen op te sporen en in een vroeg stadium te kunnen behandelen. Tijdens deze check-up krijgt uw huisdier niet enkel een inenting, maar wordt het ook volledig nagekeken, van kop tot teen. We wegen het dier, beoordelen de algemene conditie, controleren de oren, ogen, mond en vacht, we luisteren naar hart en longen, palperen het spijsverteringsstelsel, de melkklieren en de geslachtsdelen, de anaalklieren worden leeg gedrukt en de nageltjes geknipt, indien nodig.

Laboratoriumonderzoek

Analyses van urine, bloed, stoelgang, weefsel, … gebeuren bij Zoolyx in Aalst. De stalen worden 2x per dag opgehaald. Een aantal testen kan ik hier ook zelf uitvoeren, zoals voor wormen, giardia, urineonderzoek, ooruitstrijkjes, en nog veel meer.

Radiografie en echografie

Bij bepaalde skeletaandoeningen of aandoeningen in borst- of buikholte kan een RX-opname ons sneller tot een diagnose brengen.

Operaties

In de praktijk worden er zowel preventieve (castratie, sterilisatie) als curatieve (tumoren of vreemde voorwerpen verwijderen, …) ingrepen uitgevoerd.. Daarnaast zijn ook tandsteen behandeling en het scheren van een geklitte vacht onder narcose mogelijk.

Senioren

Met senioren bedoelen we meestal huisdieren vanaf 7 jaar. Door deze groep van patiënten goed in de gaten te houden, kunnen we een heleboel ouderdomskwaaltjes uitstellen of verlichten. Er wordt vooral gelet op het gewicht, hart en longen, ogen, gewrichten, tanden en tandvlees, melkkliertumoren en baarmoederontsteking, testikeltumoren. Vooral bij meer drinken, meer plassen of plots vermageren raden we een urine- en/of bloedonderzoek aan.

Voeding

Een belangrijke reden waarom onze huisdieren vandaag de dag langer leven is zeker en vast een goede aangepaste voeding. In de praktijk geef ik u graag voedingsadvies op maat, afhankelijk van de leeftijd, het ras en de activiteit van uw dier, en dit zowel voor dieetvoeding als preventieve onderhoudsvoeding.

Contacteer snel dierenarts Devos in Oudenaarde wanneer u een afspraak wenst te maken voor een gezondheidscontrole van uw lievelingsdier.